Afbeelding
Women_backyard_banking

Kies een spaarrekening die bij u past

Santander Consumer Bank
05/06/2024
4 minuten

Welke spaarrekening bij u past, hangt af van verschillende factoren. Wat zijn uw spaardoelen? Op welke termijn wilt u sparen? En voor welk bedrag? Wij helpen u een handje om de juiste spaarkeuze te maken.

De factoren om de juiste spaarrekening te kiezen, hangen nauw samen met de huidige periode in uw leven. Bent u net afgestudeerd? Dan denkt u misschien al voorzichtig aan uw eerste woning. Bent u een werkende ouder met een drukke baan? Dan heeft u wellicht andere prioriteiten dan iemand die spaart voor een wereldreis. Maak kennis met onze vijf superspaarders, hun specifieke levensfase en behoeften, én de spaarrekening die het best bij hen past.

Samir (19)

Deze enthousiaste tiener uit Elsene droomt ervan om tijdens de zomermaanden de festivalweides te bestormen, onder het motto ‘hoe vaker, hoe liever’. De centen die de student informatica in het weekend bijeen werkt in de lokale bakkerij zet hij integraal opzij. Van zodra de zon begint te schijnen, zal Samir dat geld gebruiken om tickets, een tent, drankbonnetjes en T-shirts van zijn favoriete bands te kopen.

Samir spaart op korte termijn en kiest dus voor een klassieke spaarrekening met een hoge basisrente waarmee hij op korte termijn zijn rendement maximaliseert. Met de rente die zijn spaarrekening heeft opgebracht, kan hij alvast zijn vrienden eens trakteren op de wei.

Aline (25)

Afgestudeerd als psychologe heeft de Gentse Aline al enkele weken op haar eerste job achter de rug. Ze is ondertussen op zoek naar een eigen stekje. Het enige probleem: de twintiger geeft haar loon iets te vlot uit. Zo spaart ze minder dan nodig is om op korte termijn alleen te kunnen gaan wonen.

Aline kiest voor een aparte spaarrekening bij een andere bank dan die van haar zichtrekening. Bovendien stelt ze een doorlopende opdracht in die aan het begin van elke maand een vast bedrag op haar spaarrekening zet. Dat haar spaargeld bij een andere bank staat, zorgt voor een fysieke drempel en door de automatische overschrijving, hoeft ze daar al niet meer aan te denken. Het helpt haar om genoeg te sparen om de vereiste huurwaarborg voor haar eigen appartement te betalen.

David (30)

Deze vlijtige winkelbediende uit Doornik droomt samen met zijn vriendin van een groot gezin. Het koppel spaart maandelijks een mooi bedrag bijeen, met oog op langere termijn. De rest gaat naar de verbouwingswerken van hun huis. Als alles goed gaat, zullen ze over vijf jaar een grotere wagen nodig hebben voor eventuele babyspullen bij een gezinsuitbreiding.

David en zijn vriendin kiezen voor een gereglementeerde spaarrekening met een hogere getrouwheidspremie: zo wordt sparen over meerdere jaren interessanter, met bijhorend belastingvoordeel en zonder risico’s.

Sabine (41)

De Hasseltse Sabine wil volgend jaar op wereldreis. De alleenstaande loketbediende wil haar geld wel wat doen groeien, maar zonder zich te wagen aan de inspanning en risico’s die investeringen en beleggingen met zich meebrengen.

Sabine spaarde haar geld de voorbije vijf jaar via een termijnrekening die een aantrekkelijke rente had bij het openen. Nu is die optie niet langer interessant. Ze kiest voor een gereglementeerde spaarrekening met hogere getrouwheidspremie en zonder dat ze roerende voorheffing moet betalen.

Marc (65)

Marc staat voor zijn welverdiende pensioen. De Luikenaar en zijn vrouw hebben een mooi bedrag bijeen gespaard. Hun huis is afbetaald en ze willen stelselmatig wat geld aan de kant zetten voor hun kleinkinderen.

Marc en zijn vrouw kiezen voor een gereglementeerde spaarrekening op twee namen. Zo wordt het bedrag dat beschermd is door het depositogarantiefonds verdubbeld. Ze genieten van een getrouwheidspremie voor de komende jaren en behouden de controle over hun spaargeld. Het spaargeld geven ze aan hun kleinkinderen wanneer ze dat zelf wensen.

 

Ontdek ons spaaraanbod