Afbeelding
Nora camper

Van droom naar camper: de spaarreis van Nora

Santander Consumer Bank
18/07/2024
4 minuten

 

Nora was altijd al dol op reizen. In haar jonge jaren trok ze erop uit met de rugzak, de wijde wereld in. Toen ze mama werd, verloor ze die reismicrobe niet, maar startten zij en haar partner met sparen voor hun grote droom: een camper. Ontdek hoe ze het slim aanpakten en daardoor deze zomer voor het eerst met hun eigen kampeerwagen op pad kunnen.

In alle vrijheid de wereld zien, dat was wat Nora altijd al graag deed. Na de geboorte van haar kinderen begon ze te dromen van een camper, om samen met man en kroost op pad te gaan. Ze besefte dat een dergelijke aankoop niet evident zou zijn voor een jong gezin en stelde daarom een spaarplan op.

De kracht van consequent sparen

Nora berekende dat ze voor een camper ongeveer 50.000 euro zouden nodig hebben. Niet makkelijk voor een gezin met jonge kinderen, maar samen met haar man gaf ze zichzelf 7 à 8 jaar de tijd om dat bedrag bijeen te sparen. Ze namen zich voor om elke maand te sparen, om zo consequent naar hun spaardoel toe te werken, en hun spaargedrag elk jaar opnieuw onder de loep te nemen.

Dat bleek een goed idee, want in de loop der jaren waren er periodes waarin sparen soms moeilijk, en dan weer makkelijker bleek. Door elk jaar hun uitgaven en inkomsten in kaart te brengen, kon het koppel hun spaarpotentieel ten volle benutten.

Plichtsbewust naar het spaardoel

Eerlijk, het was voor Nora en haar gezin niet altijd makkelijk om plichtsbewust elke maand te sparen. Door een wereldkaart in de keuken te hangen en daarop hun droombestemmingen aan te duiden, hielden ze het toch vol. Vanaf het begin besloten Nora en haar echtgenoot om een spaarrekening bij een andere bank te openen. Zo vermeed ze dat ze het spaargeld waar ze zo hard voor gewerkt had, zou uitgeven aan een impulsaankoop.

Na zeven jaar flink sparen slaagden Nora en haar man er dit jaar eindelijk in hun eigen camper te kopen, een feestmoment voor het hele gezin. Voor deze zomer werd er meteen een roadtrip naar Spanje georganiseerd, het eerste van vele avonturen.

Nora’s tips voor sparen op lange termijn

  • Wie wil sparen op lange termijn, zoekt best een spaarrekening met een hoge getrouwheidspremie.
  • Soms lijkt sparen onmogelijk, maar door kleine dingen aan te passen , lukt het toch makkelijker dan gedacht.
  • Een doorlopende opdracht instellen maakt consequent maandelijks sparen eenvoudig.

Hét geheim achter Nora’s spaarsucces?

“Sparen is niet altijd makkelijk. Door een wereldkaart op te hangen en onze droom zo te visualiseren, werden we er elke dag aan herinnerd waarom we het deden.”

 

Ontdek onze spaaroplossingen