Afbeelding
Pieter blog

Met een spaarplan uw droom bereiken: zo deed Pieter het!

Santander Consumer Bank
18/07/2024
4 minuten

 

Pieter is net met pensioen en droomde er al lang van om meer tijd in zijn tuin door te brengen. De kers op de taart? Een zwemvijver, waar zijn kleinkinderen naar hartenlust in kunnen plonsen. De voorbije jaren spaarde Pieter slim en slaagde hij erin om het nodige budget bij elkaar te sparen. Hoe pakte hij het aan?

Een heraangelegde tuin met zwemvijver, dat stond al even op Pieters wishlist. Toen een paar jaar geleden zijn pensioen stilaan in zicht kwam, was het moment aangebroken om actie te ondernemen. Hij wou liever geen extra lening aangaan, dus besloot hij met een spaarplan het benodigde bedrag bijeen te sparen.

Een slim spaarplan

Sim sparen begint met een concreet spaardoel. Pieter liet een aantal tuinaannemers langskomen om een idee te krijgen van het kostenplaatje. Op basis van hun advies bepaalde hij dat hij een bedrag van 75.000 euro zou nodig hebben om zijn droom te realiseren. Hij wou dit bedrag graag in een periode van zes jaar bij elkaar sparen. Hij was namelijk net voor de tweede keer opa geworden en keek ernaar uit om samen met zijn kleinkinderen in de tuin te kunnen zwemmen. Aangezien hij al over een spaarbuffer beschikt en geen zware maandelijkse kosten meer heeft, leek het hem wel realistisch om ongeveer 1000 euro per maand te kunnen sparen.

De juiste spaarrekening

De volgende stap in het realiseren van zijn spaardoel was het zoeken naar een geschikte spaarrekening. Hoewel het makkelijk leek om gewoon al zijn spaargeld in één grote pot te stoppen, koos Pieter ervoor om een aparte spaarrekening bij een andere bank te openen. Zo kon hij makkelijker het overzicht bewaren én eenvoudig opvolgen hoe zijn droom maand na maand een stap dichterbij kwam. Zijn keuze viel uiteindelijk op een spaarrekening met een hoge getrouwheidspremie. Dat bleek de meest interessante optie voor wie wil sparen op een iets langere termijn. Trouwens, dankzij die aparte spaarrekening kon hij beter sparen. Tijdens die zes jaar besloot hij namelijk om een elektrische fiets te kopen, maar omdat hij het geld niet zag staan, kwam hij nooit in de verleiding om zijn spaargeld voor de tuin te gebruiken voor een duurdere e-bike.

Van sparen naar genieten

Na zes jaar is het dan eindelijk zover. Pieter slaagde erin om het volledige bedrag te sparen en contacteerde een tuinaannemer, die een plan ontwierp en aan de slag ging. Deze zomer kan Pieter de vruchten van zijn consequente spaarinzet plukken. En zijn kleinkinderen? Die vinden hem naast een superspaarder, ook een superopa!

Hét geheim achter Pieters spaarsucces?

“Geld dat je niet meteen ziet staan, geef je minder snel uit. Door een aparte rekening te nemen bij een andere bank, bescherm je je droom.”

 

Ontdek onze spaaroplossingen